Aikido Klub Tisa


Aikido klub Tisa osnovan je 01.02.1996. godine. Od svog nastanka klub je član nekadašnje Jugoslovenske Aikido Federacije, potom Aikido Federacije Srbije i Crne Gore i danas Aikido Asocijacije Srbije a samim tim i član Internacionalne Aikido Federacije sa sedištem u Tokiju. Ovo znači da su svi pojasevi uključujući i Dan pojaseve verifikovani a majstori dobijaju diplome za Dan (crne) pojaseve direktno iz Japana.


oklubu1
oklubu2

Za sve ove godine rada, kroz klub je prošlo mnogo dece i starijih, ali samo su najuporniji ostali. Neki su toliko zavoleli ovu veštinu da su se opredelili da otvore svoje klubove i posvete se trenerskom pozivu i radu sa decom i ljudima, a neki su se opredelili za opasnija zanimanja, kao što su posao obezbedjivanja objekata i ljudi.
U svakom slučaju lepo je da su kroz trening i upornost došli do saznanja čime žele da se bave u životu i stekli dovoljno veštine da to mogu i da sprovedu.

Za 21. godinu neprekidnog rada klub je postao po broju aktivnih članova jedan od najvećih klubova u Srbiji. Trenutno predstavlja centar razvoja aikidoa u Banatu i drugi po veličini klub u Vojvodini.

Od svog osnivanja klub radi u dve sekcije: sekcija za mlađi uzrast koja obuhvata decu od 5-13 godina i sekcija za starije od 13-77 godina. Klub održava treninge u Zrenjaninu i Novom Sadu.

Trener kluba je Aleksandra Šutović (crni pojas 5. Dan, Hombu dojo)


oklubu3