Dečiji aikido seminar, decembar 2014. u Zrenjaninu


U subotu 20-tog decembra članovi mlađe i starije grupe aikido kluba Tisa su uživali u međusobnom druženju, igri i savladavanju novih tehnika. Deo atmosfere pokušaćemo da vam dočaramo narednim fotografijama, jer slike ponekad govore 1000 reči. :)

Tradicionalni 44. julski aikido seminar 2014.


Prelepo druženje sa gostima iz Beograda (aikido klub Novi Beograd), Pančeva (aikido klub Mladost) i Republike Srpske (aikido klub Tenšin) kao i sa članovima aikido kluba Tisa iz Zrenjanina i Novog Sada. Takođe ČESTITAMO 31-OM ČLANU AIKIDO KLUBA TISA NA NOVOSTEČENIM ZVANJIMA I SPECIJALNO TROJICI BUDUĆIH MAJSTORA: Beli Torde, Goranu Živkoviću i Vaštag Endreu.

Dečiji aikido seminar, jun 2014. u Zrenjaninu


Kao deo japanske kulture i veštine drevnih samuraja na seminaru smo izučavali upotrebu drvenog mača (bokkena) i naravno telesne tehnike... a imali smo i polaganje za nove učeničke pojaseve i zvanja u aikidou.

Raspored treninga za julski seminar, Zrenjanin 2014.


U organizaciji Aikido kluba Tisa iz Zrenjanina 05. jula 2014. godine u Zrenjaninu će se održati tradicionalni 44-ti po redu klubski seminar.
Mesto održavanja seminara je sala aikido kluba Tisa koja se nalazi u Zrenjaninu u EGŠ Nikola Tesla, Narodnog Fronta broj 1.
RASPORED TRENINGA
Seminar
Seminar će voditi Zoran Mićić 4 Dan (Aikido Kobajaši Dojo) i Aleksandra Šutović 4 Dan (Aikido Asocijacija Srbije)
Učešće na seminaru je OBAVEZNO za sve članove aikido kluba „Tisa“.

Na seminar poneti Jo i Boken.

u Zrenjaninu, 01.06.2014. Aleksandra Šutović, trener AK Tisa

Hiroaki Kobayashi, 7. Dan maj 2014. u Beogradu


BEOGRAD 10-11.05.2014. Aikido klub "Tisa" učestvovao je na još jednom prelepom druženju sa aikido klubom "Novi Beograd" i njihovim Šihanom gospodinom Hiroaki Kobajašijem. Druženje je naravno bilo pre svega na strunjačama a tek kasnije tradicionalno u restoranu Sveti Nikola. Mnogo gostiju, mnogo nasmejanih lica i zaduvanih aikidoka.... :)

Proslava 18 godina postojanja AK Tisa, feb. 2014.


Proslava punoletstva! :)

Tradicionalni 43. klupski seminar, januar 2014.


Dana 11. januara 2014. godine održan je 44. po redu klupski seminar. Ovog puta seminar je organizovan samo za stariju grupu i na njemu je učestvovalo oko sedamdeset aikidoka iz Beograda, Novog Sada, Zvornika i Zrenjanina. U prijatnoj atmosferi i pretrpanoj sali aikidoke su pomno izučavale veštinu odbrane od noža kao i rukovanje istim. Seminar su vodili Zoran Mićić, (4 Dan aikikai Hombu i predstavnik Kobajaši Dojoa) i Aleksandra Šutović (4 Dan aikikai Hombu i predstavnik Aikido Asocijacije Srbije). Desetak majstora je uspešno treniralo i prenosilo svoje veliko znanje mnogobrojnim početnicima. Između prepodnevnih i popodnevnih treninga održano je i polaganje za učeničke pojaseve. Svi kandidati su sa uspehom položili a njihova imena će naknadno biti objavljena na sajtu.

11. dečiji seminar aikido kluba Tisa


Dana 21.12.2013. godine održan je 11. seminar za decu u organizaciji aikido kluba Tisa. Na seminaru je učestvovalo oko tridesetak klinaca uzrasta od 6 do 12 godina. Svoju veštinu isprobali su na pripadnicima starije grupe koji su ih napadali i pomagali u izvođenju tehnika. Između prepodnevnog i popodnevnog treninga održano je i polaganje za učeničke pojaseve. Svi kandidati su sa uspehom položili i to: Bjeloglav Mina, Bjeloglav Dunja, Manojlović Nikola, Manojlović Marija i Rikić Jovana za 7 kyu (dečiji braon pojas), Koso Mateja, Kojić Luka, i Savin Strahinja za 10 kyu (dečiji oranž pojas), Pavlović Mihajlo, Čonti Luka i Ćurčić Željko za 11 kyu (dečiji žuti pojas), Eremin Simeon, Toškov Aleksandar, Helena Kovačević, Bjeloglav Vukman, Ćurčić Željko i Čonti Luka za 12 kyu. Svim polagačima ČESTITAMO!!!!!!!!!
Na seminaru sva deca su dobila paketiće od aikido kluba Tisa. Stariji članovi kluba su ih dodatno obradovali, slatkišima i kalendarima.

Zajednički trening, oktobar 2011


29.10. 2011. Godine u Zrenjanu održan je zajednički trening A.K. Tisa i A.K. Novi Beograd. Uživali smo u druženju i vežbanju kao i svaki put do sada. Puno pozdrava našim prijateljima iz Beograda i nadamo se da ćemo se uskoro ponovo videti.

Michele Quaranta 21-22.10.2011. godine u Beogradu


Michele_Quaranta

Izveštaj sa seminara, oktobar 2011
Od 21.10. do 22.10. 2011. Godine u Beogradu održan je seminar pod vođstvom Sensei Michele Quarante. Aikido klub Tisa je kao i uvek učestvovao na seminaru i u Zrenjanin se vratio sa još dva nova majstora 1.Dana. Čestitamo Miroslavu Đekiću i Mini Dimitrovski!!!

Tradicionalni julski aikido seminar 2011.


02-03.07.2011. godine u Zrenjaninu u prostorijama aikido kluba „Tisa“ održan je 37-mi tradicionalni julski seminar. Seminar su vodili Zoran Mićić (3 Dan Hombu Dojo i trener A.K. Novi Beograd) i Aleksandra Šutović (3 Dan Hombu Dojo i trener A.K. Tisa). Pedesetak klinaca iz Zrenjanina i Žablja uživalo je u radu sa desetak majstora i međusobnom druženju. Posle mnogo jurnjave i igranja prešlo se na učenje novih tehnika. Radilo se u grupama sa po jednim majstorom na petoro dece.
Starija grupa je izučavala upotrebu jednog od hladnih oružja u aikidou. Konkretno radio se štap. Učenici su ponavljali udarce i bodove a kasnije ih je Sensei Mićić organizovao u parove. Kombinacija napada i odbrane od štapa zahteva dosta prostora pa je preko sedamdeset učenika vežbalo na platou između „Tesle“ i „Vuka“ mameći radoznalost prolaznika. Gosti seminara bili su članovi A.K. „Novi Beograd“ i A.K. „Seishin.“

Prvog dana seminara održano je polaganje za mlađu grupu. Dole navedeni učenici su sa uspehom položili za nova zvanja.

12 kyu (beli)

1. Čavić Damjan
2. Kozomora Vukašin
3. Stojinović Ognjen
4. Manojlović Nikola
5. Manojlović Marija
6. Bjeloglav Arsen
7. Mihaljević Marina
8. Bjeloglav Mina
9. Bjeloglav Dunja
10. Kostić Olivera
11. Čonkić Marko
12. Plesković Aleksa
13. Pekez Bogdan
14. Đuranović Milica

11 kyu (žuti)

1. Čordaš Ferenc
2. Kozomora Ognjen
3. Kozomora Vukašin
4. Stojinović Ognjen
5. Bjeloglav Arsen
6. Mihaljević Marina
7. Čonkić Marko
8. Dakić Marija
9. Blagojević Dušan
10. Apić Stevan
11. Savić Bojan
12. Balint Stefan
13. Avramov Aleksandra

10 kyu (oranž)

1. Kerčov Petar
2. Čonkić Marko

9 kyu (zeleni)

1. Čavić Ognjen
2. Eremić Isak
3. Dakić Milan
4. Milošević Ivan
5. Milošević Jelena

8 kyu (plavi)

1. Hromčik Milan
2. Vojvodić Dušan
3. Klinac Vuk

7 kyu (braon)

1. Dragičević Bojana
2. Tanacković Nikola
3. Siriški Marko
4. Gerić Nemanja
5. Begečki Milica
6. Ilić Dušan
7. Bogdanov Ivan
8. Tomičić Marija
9. Korać Nikola
Drugog dana seminara posle prepodnevnog treninga održano je i polaganje za stariju grupu. Dole navedeni kandidati su sa uspehom položili za nove pojaseve.

6 kyu (beli)

1. Jenei Monika
2. Kiseljev Vladimir
3. Bandin Branislav
4. Markov Boris
5. Stankov Marko
6. Isakov Trifun
7. Stojanov Marko
8. Stojanov Luka

5 kyu (žuti)

1. Milutinović Mihajlo
2. Marinkov Nebojša
3. Hromčik Filip
4. Bojanić Marina
5. Stojadinović Nenad
6. Švarc Zoltan
7. Lakatuš Filip
8. Simić Stevan (Tisa Novi sad)
9. Gligorić Slobodan (Tisa Novi sad)
10. Stojanović Bojan (Tisa Novi sad)
11. Lovčević Mladen (Tisa Novi sad)
12. Vojnović Igor (Tisa Novi sad)
13. Jovanović Dušan (Tisa Novi sad)
14. Roćenović Ognjen (Tisa Novi sad)
15. Mikloš Tinde (Tisa Novi sad)
16. Đuričić Miroslav (Tisa Novi sad)
17. Dušanić Aleksandar (Tisa Novi sad)
18. Avramov Goran (Žabalj)
19. Ivanov Dimitrije (Žabalj)

4 kyu (oranž)

1. Ripak Igor
2. Benak Laslo
3. Vaštag Endre

3 kyu (zeleni)

1. Vujaković Dragomir (Žabalj)

1 kyu (braon)

1. Bečkei Zoltan
2. Rimai Josip

Tradicionalni seminar u Beogradu 13-15.05.2011.


Hiroaki_Kobayashi

Tradicionalni seminar sa Sensei Hiroaki Kobayashijem u organizaciji aikido kluba „Novi Beograd“

Od 13 do 15 maja ove godine održan je još jedan tradicionalni seminar sa Sensei Hiroaki Kobayashijem u organizaciji aikido kluba „Novi Beograd“. Preko 300 učesnika na 500 kvadratnih metara strunjača je uživalo u prikazanim tehnikama i međusobnom druženju sa kolegama iz Mađarske, Bugarske, Kanade, Rusije, Makedonije, Republike Srpske i Srpske aikido federacije, Aikido asocijacije Srbije i još nekih drugih domaćih organizacija. U subotu 14 maja održan je i prikaz aikidoa na veliku radost mnogih posetilaca i roditelja. 16 članova aikido kluba Tisa je aktivno učestvovalo na seminaru a Aleksandra Šutović 3 Dan, Ivana Vukov 2 Dan i Martina Popov 1 Dan su na demonstraciji prezentovale stil aikido kluba Tisa na najbolji način. Zahvaljujemo se Mići na gostoprimstvu i ukeima: Đekić Miroslavu, Mini Dimitrovski i Sarić Nenadu na dobro obavljenom poslu.

Michele Quaranta 30.04.-02.05.2011. godine u Novom Sadu


Michele_Quaranta

Izveštaj sa seminara, April-Maj 2011

Od 30.04. do 02.05. 2011. Godine u Novom sadu održan je još jedan međunarodni seminar pod vođstvom Sensei Michele Quarante. Veliki broj gostiju iz Holandije i Švajcarske je doprineo još boljoj atmosferi i kvalitetu seminara. U nedelju, prvog maja održano je po prvi put u istoriji Aikido Asocijacije Srbije istovremeno polaganje za 1,2,3, i 4 Dan. Aikido klub Tisa je kao i uvek učestvovao na seminaru i u Zrenjanin se vratio sa još jednim majstorom 1 Dana. Čestitamo Nikoli Kojiću!

Zajednički trening više klubova iz raznih aikido federacija


19-tog marta aikido klub „Novi Beograd“ organizovao je zajednički trening više klubova iz raznih federacija. Pored aikido klubova „Gardoš“, „Mladost“, „Gimnazion“, „Tenšinkan“, „Šihan“, „Novi Beograd“ i gostiju iz Makedonije, Šapca, Loznice, Pančeva, Zemuna i Zvornika.
Aikido klub „Tisa“ iz Zrenjanina je takođe sa 11 čanova doprineo odličnoj atmosferi i lepom druženju. Članovi mlađe grupe su prvi put prisustvovali ovakvom događaju i prepuni utisaka se vratili u matični klub. Zahvaljujemo se Mići na pozivu i pruženom gostoprimstvu.

Godišnjica kluba 15-a po redu


Svečanost a potom i žurka održani su u diskoteci „Mravinjak.“
Petog februara 2011. Aikido klub „Tisa“ je proslavio 15 - togodišnjicu rada i postojanja. Svečanost a potom i žurka održani su u diskoteci „Mravinjak.“ Roditelji su zajedno sa decom i starijim članovima kluba uživali u dobroj muzici i druženju. Ovom prilikom zahvaljujemo se prijateljima kluba i gostima iz Beograda i Novog Sada koji su svojim prisustvom uveličali našu 15- togodišnjicu.

Godišnjica kluba 15-a po redu


15 i 16-tog januara u Zrenjaninu je održan 38 po redu tradicionalni januarski aikido seminar. Članovi aikido kluba „Tisa“ iz Zrenjanina, Žablja i Novog Sada su kao jedan radili tehnike odbrane od noža a na popodnevnom treningu su im se pridružile i kolege iz aikido kluba „Novi Beograd“ i „Gardoš“ iz Beograda. Svaki kvadrat strunjača male sale „Tesle“ je bio ispunjen zadihanim aikidokama. 45 klinaca je uživalo u radu sa starijim kolegama iz kluba i neograničenim količinama čokoladnih bananica.
Polaganje za mlađu grupu je održano kao i uvek u subotu između dva treninga i svi su sa uspehom položili. Seminar je protekao uspešno, bez povreda i sa puno novih poznanstava. Posle nedeljnog treninga održano je i polaganje za stariju grupu. Svi dole navedeni kandidati su uspešno položili za nova zvanja.
Seminar

Aikido seminar u Beogradu, 12-14.11.2010.


Od 12 do 14.11.2010. u Beogradu u organizaciji aikido kluba „Novi Beograd“ održan je još jedan prelep seminar. Ovog puta Zoran Mićić nam je doveo korpulentnog Šveđanina Urbana Aldenklinta (6 Dan - Hombu Dojo Šihan). Gospodin Urban je član Aikido Kobajaši Dojoa i tesno sarađuje sa gospodinom Hiroaki Kobajašijem koga ćemo uskoro na opštu radost ponovo videti u Beogradu.

Aikido Novi Sad


Dana 18.10.2010. godine u Novom Sadu Aikido klub „TISA“ je otvorio još jedan dojo. Članovi kluba iz Zrenjanina su učestvovali na treningu koji je prisutnim zainteresovanima dao uvid u ovu borilačku veštinu. Dve nedelje oktobra je trajao promotivni, besplatni period treniranja za sve zainteresovane, a od 01.11.2010. izvršen je upis prve grupe novih članova aikido kluba „TISA“ - Novi Sad.

Letnja škola 2010


Od 17 do 23 jula 2010. Aikido Asocijacija Srbije održala je još jednu letnju školu pod vođstvom Senseija Michele Quarante. Jedanaesta letnja škola održana je u prelepom Donjem Milanovcu. Na seminaru je učestvovalo mnogo aikidoka iz Novog sada, Zrenjanina, Beograda, Vršca, Niša i stranaca iz Švajcarske, Makedonije, Slovačke i Rusije.
I pored napornog rasporeda od tri treninga dnevno aikidoke su ipak nalazile malo vremena za druženje, kupanje i uživanje u uslugama hotela Lepenski Vir. Čist vazduh, miris borovine, more zelenila, nedostatak buke i nezaboravan pogled na Dunav su pružili neophodan mir aikidokama za vežbanje u prirodi. Sve pohvale organizatorima na izboru mesta i samoj organizaciji.

Izveštaj sa seminara 26-27.06.2010. Zrenjanin


Dana 26 i 27.06.2010. u Zrenjaninu u prostorijama aikido kluba „Tisa“ održan je 34-ti po redu klubski seminar. Kao i svake godine članovi aikido kluba „Novi Beograd“ na čelu sa trenerom Zoranom Mićićem su prisustvovali ovom događaju. Posle napornih treninga održana su i polaganja za učenička zvanja. Visok stepen poznavanja tehnika i dobra kondicija primakli su kandidate jedan korak bliže majstorskom zvanju.
Čestitamo polagačima i ukeima koji su dali sve od sebe kao i uvek na polaganjima!!!
Seminar

Prvi Maj 2010.


Prvog maja kao i svake godine članovi aikido kluba „Tisa“ su se okupili da proslave Dan Rada. Uz mnogo roštilja, muzike, dobre priče, bagmintona i malo fudbala proslava je protekla uobičajeno lepo.

Judansha seminar pod vođstvom Sensei Michele Quarante.


Michele_Quaranta

Dana 24 i 25.04.2010. U Zrenjaninu je posle dužeg vremena ponovo održan Judansha seminar pod vođstvom Senseija Michele Quarante. Seminar namenjen majstorima i majstorskim kandidatima je bio dobro posećen pre svega domaćinima a onda i gostima iz Mladenovca, Beograda, Novog Sada, Vršca, Niša i Republike Makedonije. Po lepom sunčanom vremenu jedan od treninga je održan u dvorištu škole Nikola Tesla gde je Sensei pokazao nove tehnike rada sa štapom.

Tradicionalni seminar u organizaciji Aikido kluba “Novi Beograd“


Hiroaki_Kobayashi

Od 16 do 18.04.2010. godine aikido klub „Tisa“ učestvovao je na tradicionalnom seminaru u organizaciji Aikido kluba “Novi Beograd“ pod vođstvom Senseija Hiraoaki Kobayashija. U predivnoj atmosferi sa peko dve stotine učesnika iz svih federacija podeljenih u tri grupe, aikidoke su uživale u novim telesnim tehnikama, radu sa mačem i štapom. Bilo je lepo steći nova poznanstva kao i obnoviti stara. Sensei Kobayashi se kao i uvek potrudio da se svi učesnici seminara dobro oznoje što je vodu, sok i poneko pivo posle treninga činilo izuzetno primamljivim. Drugog dana seminara u subotu organizovana je zajednička večera i druženje sa Senseijem. Restoran sa odličnim tamburašima je podigao sve prisutne na noge. Pevalo se i igralo a sam Sensei je naučio reči pesme „seoski sam lola...“ naravno raspevani tamburaši su promenili reči u:“Japanski sam lola...“ na opšte odobravanje prisutnih. Tridesetak aikidoka iz Bugarske i Mađarske su se pridružili opštem slavlju i nazdravljanju. Vrhunac večeri je bilo „Užičko kolo“ kojim je ceo prostor restorana bio zakrčen. Sve u svemu lepo iskustvo kako sa strunjača, tako i van njih. Članovi aikido kluba „Tisa“: Stefan Adamović i Ivana Vukov su imali priliku da ukiraju majstoru Hiroakiju što je još jedno veliko iskustvo za njih i naš klub. Trećeg dana seminara održano je polaganje za majstorska zvanja i seminar je zvanično završen. Zahvaljujemo se Mići i aikido klubu „Novi Beograd“ na lepom prijemu i radujemo se budućim seminarima i daljoj saradnji.

Michele Quaranta u Novom Sadu


Michele_Quaranta

Dana 14 i 15 februara u Novom Sadu aikido klub „Tisa“ učestvovao je na seminaru koji je vodio Sensei Michele Quaranta. I pored snežne mećave mala grupa aikidoka iz Zrenjanina je uspela da se probije do zavejanog Novog Sada. Posle tretmana toplom čokoladom u jednom od kafića na Spensu aikido klub „Tisa“ se pridružio kolegama na strunjačama.

Dodela diplome - Martina Popov


Dodela diplome majstoru Martini Popov.

Proslava 14 godina rada!


Svim bivšim, sadašnjim i budućim članovima AIKIDO KLUBA „TISA“ ČESTITAMO 14. GODIŠNJICU KLUBA!
01.02.2010. god. Aikido klub Tisa proslavio je 14 godina rada. Tim povodom, kao i svih prethodnih godina organizovana je klubska žurka na kojoj su učestvovali članovi starije grupe. Zabava je trajala do ranih jutarnjih časova, a o raspoloženju svedoče slike koje možete naći u galeriji...

Izveštaj sa seminara 09-10.01.2010. Zrenjanin


Dana 09 i 10.01.2010. godine u Zrenjaninu u prostorijama aikido kluba „Tisa“ održan je 14-ti tradicionalni božićni seminar. Ukupno 33 seminar kluba vodila je Aleksandra Šutović (3 Dan Hombu Dojo i trener A.K. Tisa). Tema seminara za mlađu grupu je bilo izučavanje i upotreba udaraca u aikidou. Klinci su radili na fokuserima uz pomoć velikog broja instruktora. Starija grupa je nastavila da izučava upotrebu noža i odbranu od istog. Tema ovog seminara je bila odbrana od boda u stomak.
Prvog dana seminara po tradiciji između dva treninga održano je polaganje za decu. Svi kandidati su sa uspehom položili za nova zvanja. Sa zadovoljstvom vam prezentujemo spisak kandidata koji su položili za sledeće pojaseve:
Seminar

Jelena Vrzić - 30 godina rada


Dana 28 i 29.11.2009. godine u Beogradu u sportskom centru „Slodes“ Jelena Vrzić majstor 5 Dana je uz inostrane goste i dvojicu od mnogih učitelja u bogatoj aikido karijeri, proslavila 30 godina neprekidnog rada.
Aikido klub „Tisa“ se pridružio proslavi i iskreno čestitao jedinoj pripadnici ženskog pola sa tako visokim zvanjem u aikidou na teritoriji Srbije.

Na slikama: Michele Quaranta (aikikai Švajcarska 6 Dan), Zuko Domeniko (aikikai Italija, 6 Dan), Jelena Vrzić (aikido asocijacija Srbije 5 Dan) i gosti iz klubova Aikido Asocijacije Srbije i šire.

Izveštaj sa seminara u Beogradu - Oktobar 2009.


24 i 25. oktobra 2009. god. u Beogradu održan je seminar pod vođstvom Senseija M. Quarante. Kao i u uvek u oktobarskom terminu održano je i polaganje za nove majstore. Novina je da je polaganje po prvi put u istoriji Aikido Asocijaciji Srbije održano ispred Tehničke komisije koju su činili M.Quaranta 6 Dan, J.Vrzić 5 Dan, i V Milenković 4 Dan.

Martina Popov je opravdala u potpunosti poverenje svog učitelja i sa najvišim ocenama položila za majstorsko zvanje crni pojas 1 Dan. Tako je aikido klub Tisa dobio još jednog vrsnog majstora a AAS desetu i najmlađu majstoricu po redu.

Izveštaj sa seminara - Jun 2009.


Saska

Dana 27 i 28.06.2009. godine u Zrenjaninu u prostorijama aikido kluba „Tisa“ održan je trinaesti tradicionalni junski seminar. Ukupno trideset drugi seminar kluba vodila je Aleksandra Šutović (3 Dan Hombu Dojo i trener A.K. Tisa). Tema seminara za pedesetak klinaca je bila odbrana od udarca u glavu rukom i odbrana od hvata za ruku. Starija grupa je izučavala upotrebu jednog od hladnih oružja u aikidou. Konkretno radio se štap i odbrana od štapa. Treninzi mlađe grupe su se odvijali na bezbednim strunjačama dok je trening za pedeset pripadnika starije grupe održan u dvorištu škole Nikola Tesla. Prvog dana seminaru su se pridružili i članovi A.K. „Vršac,“ dok su drugog dana došli i predstavnici A.K. „Novi Beograd.“ Gosti i studenti iz Novog sada i Beograda su doprineli prijatnoj atmosferi međusobnog druženja, upoznavanja i sticanja novih prijateljstava. Pored razmenjenih udaraca štapom, razmenjeni su i brojevi telefona i osmesi.

Prvog dana seminara po tradiciji između dva treninga održano je polaganje za decu, a drugog dana i za starije. Svi kandidati su sa uspehom položili za svoja nova zvanja. Sa zadovoljstvom vam prezentujem spisak svih kandidata koji su položili za sledeće pojaseve:
Seminar

Poziv za seminar - Jun 2009.


U organizaciji Aikido kluba Tisa iz Zrenjanina 27. i 28.Juna 2009. godine u Zrenjaninu će se održati tradicionalni 28. po redu klubski seminar.

Mesto održavanja seminara će biti sala Aikido kluba Tisa koja se nalazi u Zrenjaninu u SETŠ Nikola Tesla, Narodnog fronta broj 1.
RASPORED TRENINGA
Seminar
Seminar će voditi Aleksandra Šutović majstor aikidoa 3.Dan sa gostima.

Na seminar obavezno poneti Jo i Tanto.

u Zrenjaninu, 20.05.2009

Hiroaki Kobayashi - vikend seminar


Hiroaki_Kobayashi

Ovo je njegova treća poseta našoj zemlji. Hiroaki Kobayashi je nosilac zvanja 6 Dan i ima titulu Šihana. (učitelj učitelja) On je sin proslavljenog Yasuo Kobayashija (8 Dan) koji je bio učenik osnivača Moriheja Uješibe.

Na naše veliko zadovoljstvo članovi aikido kluba Tisa su učestvovali na ovom seminaru. Nama je ovo bio prvi susret sa gospodinom Kobayashijem i mogu reći da se radujemo sledecem susretu. Na strunjačama je bilo preko 200 aikidoka a među njima i dosta gostiju iz Mađarske, Bugarske pa čak i sa dalekog Islanda. Treninzi su proticali u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi gde su aikidoke željne znanja upijale svaki pokret koji je majstor Hiroaki prezentovao.

Pored razmene iskustva i znanja sklopili smo i zanimljiva drugarstva kako domaća tako i internacionalna. Ovom prilikom želim još jednom da se zahvalim gospodinu Zoranu Mićiću i njegovim učenicima na gostoprimstvu i neverovatno prijatnoj atmosferi sa nadom da će se naše prijateljstvo nastaviti i u budućnosti.

Prvi maj 2009.


Kao i svake godine 1 maja društvo iz kluba se okupilo za maratonski turnir u malom fudbalu i neograničene količine roštilja.
Takmičenje u bagmintonu je otkazano zbog nesnosnog vetra koji je duvao, no to nije sprečilo devojke da uporno vežbaju.

Na kraju takmičenja je seniorska ekipa ( sve sami crni pojasevi! ) ubedljivo trijumfovala nad mlađanim učenicima. Naravno niko se nije ljutio ( a ko bi smeo? ) a poražena ekipa je sportski čestitala pobednicima, uz obećanje da će sledećeg prvog maja oni primati čestitke. ( pusta nadanja!!! )

Judanša seminar 25-26.04.2009. u Novom Sadu


Dana 25-26.04.2009. u Novom Sadu održan je seminar za majstore i majstorske kandidate pod vođstvom Senseija Michele Quarante. Judanša seminar tj. seminar za instruktore doneo je mnogo novih tehnika i doprineo razjašnjenu načina prezentovanja pojedinih tehnika učenicima. Pored toga Sensei Quaranta je posebnu pažnju posvetio prikazivanju i objašnjenju naprednih tehnika aikidoa. Judanša seminar je prevashodno ispunio svoju namenu a to je uvežbavanje tehnika koje se mogu praktikovati samo među majstorima, odnosno među aikidokama visokog stepena utreniranosti, tako da je mogućnost povređivanja svedena na minimum. Jedan deo seminara posvećen je i oružju u aikidou, odnosno izučavanju mača. Kao i uvek majstori aikido kluba Tisa učestvovali su na seminaru i zajedno sa četrdesetak majstora i majstorskih kandidata Aikido Asocijacije Srbije uživali u prezentaciji Senseija Michele Quarante.

Diplome iz Japana


Stigle diplome iz Japana. Posle svečanog uručenja novi majstori rešili da se malo šepure. Na slici Ivan Ćopić, (crni pojas 1 Dan) Petar Anđelković, (crni pojas 1 Dan) Adrian Vlajnić (crni pojas 1 Dan) i Aleksandra Šutović. (crni pojas 3 Dan)

ČESTITAMO!

Godišnjica kluba 13-a po redu


Svim bivšim, sadašnjim i budućim članovima AIKIDO KLUBA „TISA“ ČESTITAMO 13-tu GODIŠNJICU KLUBA!

01.02.2009. god. Aikido klub Tisa proslavio je 13 godina rada. Tim povodom, kao i svih prethodnih godina organizovana je klubska žurka na kojoj su učestvovali članovi starije grupe. Zabava je trajala do ranih jutarnjih časova, a o raspoloženju svedoče slike koje možete naći u galeriji...

Za klince je proslava organizovana na samim strunjačama uz mnogo sokića, čokoladnih bananica i kolača.

Božićni aikido seminar, 2009.


Dana 17 i 18. 01.2009. godine u Zrenjaninu održan je tradicionalni Božićni seminar. Na seminaru je učestvovalo 87 učenika aikido kluba Tisa iz Zrenjanina, Žablja i Elemira. Kao i uvek na seminar su došli i studenti iz Novog Sada i Beograda. Njihova radost i želja da ponovo rade na strunjačama matičnog kluba samo je doprinela kvalitetu seminara. Dobro raspoloženje i druženje između pripadnika mlađe i starije grupe izmamilo je osmeh mnogobrojnih roditelja i gostiju u sali.
Tema seminara je bila odbrana od noža. Ova vrsta tenika zahteva punu koncentraciju da ne bi došlo do povreda iako se radi sa drvenim noževima. (tanto) No sve je proteklo u najboljem redu jer su se aikidoke spremno uhvatile u koštac sa novim izazovom. Kao i do sada seminar je bio podeljen na dva dela. Deo za mlađe aikidoke i deo za starije. U subotu je između dva treninga održano polaganje za mlađu grupu a u nedelju posle prvog treninga i za stariju. Sama atmosfera seminara može se „osetiti“ sa slika koje možete pogledati u galeriji.

Sa zadovoljstvom vam prezentujem spisak svih kandidata koji su položili za sledeće pojaseve:

Prvog dana seminara između dva treninga održano je polaganje za decu a posle drugog treninga i za starije. (3 kyu i 5 kyu). Zbog velikog broja polagača ispit za stariju grupu je podeljen u dva dana, pa se u nedelju polagalo za 6 kyu, 4 kyu i 2 kyu. Svi kandidati su sa uspehom položili za svoja nova zvanja. Sa zadovoljstvom vam prezentujem spisak svih kandidata koji su položili za sledeće pojaseve:
Seminar

Seminar Trofej Beograda


Dana 25 i 26.10.2008. godine na seminaru u Beogradu učestvovali su pripadnici dve aikido organizacije sa teritorije Srbije i to Aikido Unija Srbije na čelu sa Gospodinom Mirkom Jovandićem majstorom 6 Dana i Aikido Asocijacija Srbije na čelu sa Gospodinom Mikeleom Quarantom majstorom 6 Dana iz Švajcarske i Gospodjicom Jelenom Vrzić majstorom 5 Dana.

Ovo je bila prilika da dve organizacije ravnopravno priznate od strane Japana medjusobno izmene iskustva i da učenici iz obe organizacije upoznaju nove učitelje kao i nove prijatelje na strunjačama. Seminar su otvorili visoki funkcioneri grada Beograda, a mesto održavanja seminara je bio sportski centar Šumice na Voždovcu.

Drugog dana seminara odrzano je polaganje za majstorska zvanja i aikido klub Tisa je dobio tri nova majstora i to su:
Ivan Ćopić, Petar Andjelković i Adrian Vlajnić, dok je trener kluba Aleksandra Šutović položila za majstorsko zvanje 3 Dan. Čestitamo!!!!!

Letnja AIKIDO škola, Petrovac 2008.


PETROVAC (Crna Gora) LETNJA ŠKOLA AIKIDO-a od 10 - 25.08.2008. godine

Za prave ljubitelje aikidoa sezona se nije završila ni avgusta meseca. Najuporniji članovi kluba su vrele letnje dane provodili u treniranju i druženju na moru. Kako je bilo veoma toplo (prosečne temperature su bile oko 36 stepeni) napravljen je izuzetak u nošenju opreme, pa kimono po prvi put nije bio obavezni deo garderobe za trening. Radilo se u majci i šorcu. Treninzi su bili u prepodnevnim časovima (od 9 i 30 do 11h). Radilo se oružje, odnosno štap i mač a ostatak dana je prolazio u kupanju, sunčanju, pecanju i druženju.

Članovi aikido kluba Tisa su se potrudili da obiđu sve bolje kafiće u Petrovcu kao i koncert „Riblje čorbe“ u čuvenom kafiću „Ponta“ na samoj obali mora. Gosti seminara su bili Irena Jakovljević (predsednik AAS) i Zoran Latinović (Majstor karate-a 5 Dan).

Svi učesnici seminara su poneli po koji suvenir kao potsetnik na nezaboravno druženje i prvi seminar koji je aikido klub Tisa organizovao na moru.

Izveštaj sa seminara 28-29.06.2008. Zrenjanin


Dana 28 i 29.06.2008. godine u Zrenjaninu u prostorijama aikido kluba „Tisa“ održan je 12-ti tradicionalni junski seminar.

Ukupno 29-ti seminar kluba vodili su Zoran Latinović (5 Dan GOJU-Ryu karate - Seiwa Kai organizacije) i Aleksandra Šutović (2 Dan Hombu Dojo i trener A.K. Tisa). Tema seminara su bili udarci i blokovi u karateru i rad sa štapom u aikidou. Mala sala „Tesle“ je bila tesna da primi preko 80 aikidoka, pa je deo treninga održan u dvorištu škole Nikola Tesla.

Prvog dana seminara između dva treninga održano je polaganje za decu a posle drugog treninga i za starije. (3 kyu i 5 kyu). Zbog velikog broja polagača ispit za stariju grupu je podeljen u dva dana, pa se u nedelju polagalo za 6 kyu, 4 kyu i 2 kyu. Svi kandidati su sa uspehom položili za svoja nova zvanja. Sa zadovoljstvom vam prezentujem spisak svih kandidata koji su položili za sledeće pojaseve:
Seminar

SEMINAR U Beogradu 24. i 25. Maj 2008. godine


Dana 24 i 25.05.2008. godine u Beogradu u prostorijama kluba „Seishin“ gospodin Mario Černi inače Tehnički Sekretar Slovačke Aikido Federacije je održao treći po redu aikido seminar. Mario je kao i uvek dobro raspoložen i spreman da pokaže nove tehnike sve prisutne plenio svojim osmehom i dobrim aikidoom. Aikido klub „Tisa“ je takođe uzeo učešće na ovom seminaru i sa radošću možemo da obavestimo svo članstvo da već u septembru postoji mogućnost da gospodin Černi održi seminar i u Zrenjaninu.

Prvi maj 2008.


Koristimo svaku priliku da se okupimo, super zabavimo i družimo. Pozdrav sa "uranka"!
Ko kaže da nema zelenila na ulicama našeg grada?!
Volimo se, družimo se, cool-iramo,...
Iskustvo u roštiljanju, dobro raspoloženje, lepo vreme, super muzika (koja se u ovom trenutku ne čuje), dobro poznati miris roštilja - doprineli su da se na kraju slatko jede s' punim obrazima, neko "sedećki" neko "stojećki", neko iz tanjira, a najgladniji su jeli i iz čaše... ili direktno s' vatre...
Mmmm...a tek miris luka...
I kada smo se lepo naručkali, bavili smo se raznim sportskim aktivnostima. Pored AIKIDOA spretni smo i u fudbalu, tenisu, ...
Tata! Mogu jedan krug?!

Seminar u Nišu april 2008


Aikido klub Tisa je 26 i 27 aprila ove godine bio u poseti aikido klubu Musaši i Bušido u Nišu. Naime, gospodin Michele Quaranta (6 Dan Hombu Dojo) je održao u ovom terminu vikend seminar. Pokazane tehnike su bile na veoma visokom nivou i predstavljale su pravi izazov za preko 70 pripadnika Aikido Asocijacije Srbije. Organizacija seminara je bila odlična, a zajednička večera i druženje sa našim učiteljem G. Quarantom nešto čega će se učenici uvek rado sećati.

Seminar sa Yoji Fujimotom u Beogradu


15-estog i 16-estog marta članovi aikido kluba „Tisa“ učestvovali su na predivnom seminaru koji je majstor sedmog dana Yoji Fujimoto održao u Beogradu u velikoj sali SC „Šumice“. Gospodin Fujimoto je 19 godina bio Šihan (učitelj učitelja) naše zemlje i dolazio je dva do tri puta godišnje da drži seminare. 1995-te godine je ta saradnja privremeno prekinuta usled njegove zauzetosti i nemogućnosti da putuje.

Na naše veliko zadovoljstvo gospodin Fujimoto je ponovo došao u Beograd. U organizaciji SAF-a (Srpske Aikido Federacije) održan je vikend seminar, gde su svi poklonici aikidoa, ne obazirući se na pripadnost različitim aikido savezima i stilovima došli da uživaju u majstorstvu velikog učitelja. Na strunjačama je bilo preko 370 aikidoka koji su u prijateljskoj, opuštenoj atmosferi upijali ono što je „Fudži“ (popularno ime gospodina Fujimota kod nas) imao da pokaže.

Kao i uvek gospodin Fujimoto pokazao je mnogo. Velika posećenost seminara i veliki broj gostiju iz inostranstva, pokazali su još jednom da je aikido u našoj zemlji na pravom putu i da je kvalitet naših majstora i učitelja na zavidnom nivou.

Veliki pozdrav svim aikidokama u Srbiji i SAF-u koji nam je omogućio da još jedanput uživamo u aikido majstorijama gospodina Fujimota, takođe smo presrećni zbog njegovog uveravanja da će se ova saradnja nastaviti i u buduće.

Seminar ne bi bio seminar, kada se ne bi obnavljala neka stara prijateljstva i sticala nova. Na slici dole Bogdanović Drago majstor 5 Dan Hombu Dojo i jedan od mojih prvih učitelja. Popularni Dado već 20 godina živi u Italiji i radi aikido u svojoj sali u predgrađu Milana.

Mala ekipa, ali odabrana... na putu do Beograda.

Darko Vučetić 4 Dan Hombu Dojo, predstavnik Aikido Federacije Južne Afrike. Darko je nekada vodio aikido klub na Vračaru u Beogradu a proteklih dvadeset godina isto tako uspešno vodi klub u Johanesburgu u Južnoj Africi.

Godišnjica kluba 12-ta po redu


Svim bivšim, sadašnjim i budućim članovima AIKIDO KLUBA „TISA“ ČESTITAMO 12-tu GODIŠNJICU KLUBA!

02.02.2008. godine Aikido klub „Tisa“ proslavio je svoju 12-tu godinu rada i postojanja. Tim povodom organizovana je žurka na kojoj su učestvovali svi članovi starije grupe aikido kluba sa po kojim roditeljom iz mlađe grupe. Uz mnogo hrane, dobre muzike i još boljeg raspoloženja žurka je trajala do ranih jutarnjih časova...

Izveštaj sa seminara 26-27.01.2008. Zrenjanin


Zajednicka

Dana 26 i 27 januara u maloj Sali „Tesle“, aikido klub „Tisa“ održao je 12-esti po redu tradicionalni januarski seminar. Treninge su vodili Irena Jakovljević (3 Dan Hombu Dojo i predsednik Aikido Asocijacije Srbije), Zoran Latinović (5 Dan GOJU-Ryu karate - Seiwa Kai organizacije) i Aleksandra Šutović (2 Dan Hombu Dojo i trener A.K. Tisa). Seminar je vođen u dve grupe. Mlađu grupu je sačinjavalo 45 klinaca uzrasta od 5 do 11 godina, a stariju četrdesetak seniora do 55 godina. Seminar je protekao u prijateljskoj atmosferi i druženju članstva četiri aikido kluba Tisa: Zrenjanin (SETŠ Nikola Tesla), Elemir (OŠ Svetozar Marković), Žabalj (SC Partizan) i Zrenjanin (OŠ 2 Oktobar). Naravno, još boljoj atmosferi doprineli su i gosti iz Beograda, Mladenovca, kao i po koji student iz Novog Sada. Treninzi su predstavljali spoj dve predivne borilačke veštine Dalekog Istoka, odnosno Japana: Karate i Aikido. Snaga tela i volje usmerena i ispoljena kroz udarce karatea - protiv mekoće i sposobnosti fleksibilnog uklapanja u napad aikidoa. Poezija pokreta, komentarisali su neki od mnogobrojnih posmatrača treninga. S obzirom da je seminar učesnicima proširio vidike i pružio čitav niz novih saznanja, ovu započetu tradiciju nameravamo da nastavimo i na sledećem seminaru planiranom za kraj juna.

Prvog dana seminara između dva treninga održano je i polaganje za decu. Svi kandidati su sa uspehom položili za svoja nova zvanja, tako da dečijoj sreći nije bilo kraja pri završetku prvog dana seminara. Slike sa seminara možete pogledati u galeriji.

U nedelju, drugog dana seminara održano je polaganje i za seniorsku grupu. Sa zadovoljstvom vam prezentujem spisak svih kandidata koji su položili za sledeće pojaseve:
Seminar

Michele trening


Sensei Michele Quaranta 6. DAN Aikikai Hombu

Decembar, 2007

Subota, 01.12.2007. godine u sali aikido kluba Tisa, Sensei Michele Quaranta održao je trening sa mlađom i starijom grupom članova aikido kluba Tisa i njihovim gostima.